Persoonlijk

Wat is mijn grote droom voor de toekomst?

1

Ik ben van mening dat elk persoon wel een droom heeft. Al is het iets heel kleins. Vooral op jonge leeftijd droom je vaak over later. Over wat je zou willen worden of hoeveel kinderen je later wilt. Ik merk dat ik steeds meer aan het nadenken ben over de toekomst. Ik probeer erachter te komen wat ik wil bereiken. En een droom, die heb ik zeker. Eigenlijk stiekem meerdere.

Als ik denk aan de toekomst, dan denk ik aan: huisje, boompje en misschien beestje. Ik hoop de man van mijn dromen te vinden en daar kinderen mee te krijgen. Het liefst twee kinderen, maar dat kun je van tevoren natuurlijk niet voorspellen. Ik hoop samen met mijn toekomstige man een mooi huisje te vinden. Niet te klein maar ook zeker niet te groot. Het is voor mij belangrijk dat een huisje knus aanvoelt. Wel wil ik ook een tuin, want ik wil in de zomer vaak buiten kunnen zitten. Later hoop ik deze droom te vervullen en hier met een glimlach op terug te kijken. Soms zou ik een kijkje willen nemen in de toekomst, maar aan de andere kant is dat ook niet leuk. Het is namelijk spannend als je niet weet waar je over 10 jaar bent.

2

Maar nu een droom waar ik het eigenlijk over wou hebben. Het is iets wat ik al een langere tijd wil en over nadenk. Als ik aan een baan voor later denk, dan denk ik eerlijk gezegd niet aan werken voor een baas. Daar ben ik ook mede achter gekomen door mijn stage. Maar wat wil je dan? Vraag je je misschien af. Mijn droom voor later is om een eigen onderneming te starten. En niet zomaar een onderneming, maar een eigen online onderneming. Het lijkt me gaaf om een goed draaiende website te hebben waar ik dagelijks aan kan werken. Waar ik artikelen voor kan schrijven, de marketing en communicatie voor kan regelen en waar ik zelf alles in de hand heb. Dus dat ik niet vastzit aan de regels van een baas, maar dat ik mijn eigen regels kan bepalen.

Het lijkt me heerlijk om mijn eigen dag in de kunnen delen. Zelf te beslissen wanneer ik begin met werken en hoe laat ik stop. Je hebt dan ook de vrijheid om afspraken te kunnen plannen. Het is niet zo dat ik voor ogen heb dat ik heel weinig wil gaan werken, dat absoluut niet. Maar je bent baas over je eigen onderneming en het is bijvoorbeeld niet erg als je de ene dag langer werkt dan de ander.

3Ik vind het ontzettend leuk om te schrijven en ik wil dat later ook inzetten. Daarom lijkt het me zo tof om zelf te kunnen bepalen waarover ik schrijf en hoe ik de artikelen precies indeel. Wat het dan precies voor onderneming zou zijn weet ik niet. Ik weet wel dat mijn interesse ligt bij lifestyle. Momenteel schrijf ik ook voornamelijk lifestyle artikelen, maar ik zie mijn blog niet als een onderneming. Eerlijk gezegd ben ik daar wel veel over aan het nadenken. Hoe zou de site eruit zien? Wat zou ik willen plaatsen en wat hoop ik te bereiken? Het is iets voor later om misschien uit te werken.

Ik geef eerlijk toe dat ik bang ben dat deze droom nooit werkelijkheid zou kunnen worden. Er zijn al zoveel websites op het internet, en je moet wel heel uniek zijn wil je eruit springen. En dat maakt het zo lastig, want het is wel een grote droom voor me. Ik ben iemand die heel gemotiveerd is en van hard werken houd, dus ik ga er wel volledig voor. Momenteel ben ik nog bezig met mijn opleiding marketing & communicatie, dus het is iets voor later. Waarschijnlijk zal ik compleet falen, maar wie niet waagt wie niet wint. Als een lifestylewebsite niet goed in de markt ligt kan ik altijd nog andere kanten opgaan. Bijvoorbeeld een webshop of een ander soort site. Wat precies, I don’t know. Maar ik wil zo ontzettend graag online iets opstarten! Ik ben echt een type dat het liefst heel de dag achter de computer zit.

Ik raakte overigens extra geïnspireerd door het boek On Top van Anna Nooshin. Hierover volgt een recensie.

Wat is jou droom voor later?

Related:

3 Comments

 • Reply Sas

  Wat een prachtige dromen! Super dat je ooit een eigen onderneming wil starten, ik hoop dat het je lukt 🙂
  Mijn droom? De eerste droom is een eengezinswoning die steeds dichterbij komt (ons appartementje staat sinds 2 weken te koop)

  11 oktober 2015 at 20:31
  • Reply Lizzy

   Dankjewel! 🙂 Ik hoop dat je appartementje snel verkocht word en dat je een huisje vind! Komt vast goed denk ik!

   12 oktober 2015 at 09:20
 • Reply Daenelia

  Doen. Hoewel voor een baas werken niet altijd hoeft te betekenen dat je niet je eigen dag kan indelen, is het helemaal niet verkeerd om je eigen bedrijfje te beginnen. Ik kan je wel vertellen, dat als je nu voor je lol achter de pc kruipt, dat dat anders is als je het ook voor je werk doet. Echt.

  Maar goed. Natuurlijk kun je wel een webshop beginnen! Dan moet je wel iets verkopen, natuurlijk. Wat dacht je van jezelf verhuren als freelance schrijver? Let wel, dan komt er veel bij kijken: opdrachtgevers zoeken, je tarief instellen, zelf belasting betalen over je inkomen, je eigen verzekeringen regelen. Maar dat hoort erbij en is vast niet zo lastig als je nu denkt 🙂

  Doe het gewoon. Maak een onderdeel hier, waar men je kan bereiken om je schrijftalent in te huren. Druk (goedkoop) kaartjes en laat die her en der eens achter. Bedenk wat je kunt schrijven: voor websites van restaurants over hun geschiedenis, voor musea over tentoonstellingen, allemaal teksten die instanties op hun eigen site willen plaatsen. Of iets anders, natuurlijk. Ik brainstorm ook maar 🙂

  Doe maar!

  14 oktober 2015 at 14:58
 • Leave a Reply