Persoonlijk

Hello december: mijn doelen voor deze maand

Naamloos

Het is december! Ik vind december de leukste maand van het jaar, dus ik ben erg blij dat deze maand is aangebroken! Er staan zoveel leuke dingen op de planning, denk aan sinterklaas en kerstmis maar ook aan nieuwjaar. De beste feestdagen hebben ze in december gepropt. Vandaag deel ik mijn doelen voor de laatste maand van 2015. Ook blik ik terug op mijn doelen uit november.

Mijn vorige doelen

Foto’s maken tussen de herfstbladeren: helaas mislukt. Ik heb er eerlijk gezegd maar één keer bij stilgestaan, en toen bleef ik liever warm binnen.

Nog meer eten: en of dit gelukt is! Ik ben in een paar weken bijna een kilo aangekomen en dat voelt erg goed! Het is fijn om te zien dat dit doel echt geslaagd is. Natuurlijk ben ik nog niet waar ik wil zijn, maar het begin is gemaakt. Hopelijk kom ik in december ook wat aan, maar daar ben ik niet bang voor. Tijdens de feestdagen eet ik een stuk meer namelijk.

Intensief blijven bloggen: ook dit doel is gelukt! Afgelopen maand heb ik me gehouden aan de vaste uploaddagen, namelijk maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Ik ben best trots op mezelf, maar eigenlijk ging het ook gewoon vanzelf. Bloggen vind ik leuk, en dan ga ik er automatisch mee aan de slag.

366 dagen succesvol uitwerken + uitlezen: afgelopen zondag heb ik het boek uitgelezen! Het was echt een heel inspirerend boek wat ook zeker indruk op me achter heeft gelaten. Ik heb het met veel plezier gelezen en ik ga er ook met veel plezier een recensie over schrijven. Ik weet nog niet precies wanneer het online komt.

Meer van mezelf gaan houden: dit is redelijk gelukt. Ik blijf onzeker over mezelf en dat is vervelend. Toch blijf ik de laatste tijd meer bij mezelf en laat me niet uit het veld slaan door iemand. Dat voelt goed en dit wil ik vasthouden. Ik merk dat ik hierdoor prettiger in mijn vel zit en ook het leven leuker ga vinden.

Meer leuke dingen doen met vriendinnen: dit is ook redelijk gelukt! Ik heb mijn vriendinnen niet veel gezien, maar afgelopen weekend hebben we nog afgesproken. Het was erg gezellig en in december wil ik vaker van zulke middagen of avonden plannen. Het is over drie weken kerstvakantie dus dan heb ik ook meer tijd.

christmas-xmas-christmas-tree-decoration

Mijn doelen voor december

Even doorzetten op stage
D
e laatste drie weken van mijn stage zijn aangebroken voor de kerstvakantie. Daarna heb ik twee weken vrij. Na de kerstvakantie moet ik nog vijf weken stage lopen en dan is mijn stage klaar. De komende weken moet ik echt nog even doorzetten. Ik merk dat ik toe ben aan vakantie, na wekenlang 36 uur in de week te hebben gewerkt.

Leuke surprises maken & cadeautjes kopen
Dit jaar vier ik twee keer sinterklaas. Met mijn vriendinnen moet ik ook echt iets kleins knutselen, en met mijn familie doen we alleen een versje en cadeautjes. Ik wil echt leuke surprises voorbereiden en toffe cadeautjes vinden. Ik heb het erg uitgesteld maar aankomende vrijdag ga ik aan de slag! Ik ben ook echt benieuwd wie mij hebben voor surprise en ik wacht met plezier af.

Mijn kamer kerstproof maken
Ik vind het ontzettend leuk om mijn kamer helemaal te versieren als het kerst is. Ik heb momenteel al kerstverlichting hangen (vroeg, I know) maar er moet nog veel meer bij. Zo wil ik mijn mini kerstboom met lampjes opzetten en andere leuke dingetjes op mijn kamer zetten. Het enige nadeel is dat het zoveel geld kost! Daarom ga ik kijken wat we zelf nog in huis hebben en dan ga ik aan de slag!

Proberen vooruit te schrijven voor de kerstvakantie
In de kerstvakantie wil ik vooral veel rusten en tijd nemen voor mezelf, en dan wil ik minder bloggen. Niet omdat ik bloggen niet leuk vind, maar omdat ik heel het jaar door bezig ben met mijn blog. In de kerstvakantie wil ik proberen om minder achter mijn computer te zitten. Dat gaat waarschijnlijk ook wel lukken omdat ik veel tijd door ga brengen met familie. In deze drie weken wil ik veel vooruit gaan schrijven.

Heel veel lezen
De laatste tijd heb ik erg weinig gelezen voor mijn doen, maar er liggen nog zoveel boeken op me te wachten! Onder andere twee delen van Girl Online. Als het kerstvakantie is heb ik veel meer tijd om te lezen en daar ga ik dan volop gebruik van maken. Ik heb er oprecht veel zin in en ik hoop veel boeken uit te lezen!

Dankbaar zijn tijdens de feestdagen
Dit word mijn persoonlijk doel voor de feestdagen. Ik wil me extra gaan realiseren hoe dankbaar ik ben voor alles in mijn leven. Dus echt stilstaan bij alles wat ik heb, denk aan familie, vrienden etc. Ik denk dat ik dan automatisch ook meer geniet van de feestdagen. Eigenlijk moet iedereen dit doel voor zichzelf stellen, want dan beleef je de feestdagen waarschijnlijk nog intenser.

Het jaar goed afsluiten
Nog een maand en we sluiten het jaar alweer af. Ik kan het me bijna niet voorstellen! Ook dit jaar wil ik feestelijk afsluiten. Voor het eerst ga ik dit jaar met mijn vriendinnen gourmetten op oudjaarsdag, maar in de loop der avond ga ik wel naar huis om het jaar af te sluiten met mijn familie. Dat vind ik het prettigste.

Ik wens iedereen een hele fijne maand! Geniet van de feestdagen en sluit het jaar mooi af! Ik ga mijn best doen om mijn doelen te behalen. Ik heb er alle vertrouwen in!

Wat zijn jou doelen voor december en hoe ga jij het jaar afsluiten?

Related:

16 Comments

 • Reply Paola

  Mooie doelen! Mijn doel voor december is vooral hard vooruit werken voor als de baby er straks is!

  2 december 2015 at 07:08
 • Reply jeapiebel

  Je hebt een mooi doel voor de komende tijd. Ik maak geen doel voor de komende maand. Eigenlijk is het hartstikke goed om dat te doen dan zie je ook wat je bereikt hebt. Je artikel zet mij wel aan het denken. 🙂

  2 december 2015 at 08:54
 • Reply BySilke

  Wowie, je hebt je doelen bijna allemaal bereikt, da’s super goed!! Heel veel succes deze maand 😀

  2 december 2015 at 09:16
 • Reply Hilde

  December is ook mijn favoriete maand 😀
  En wat goed van je dat je jezelf niet uit het veld laat slaan door anderen! Knap! 🙂

  2 december 2015 at 10:48
 • Reply Darina

  Mooie doelen heb je opgeschreven. En zo knap wat je bereikt hebt! Mijn doel is om een gezellige tijd te hebben en ook om vooruit te werken.

  2 december 2015 at 11:19
 • Reply Vivian

  Fijne doelen, gaat je vast lukken!

  2 december 2015 at 12:15
 • Reply Charelle

  Lees wel overal echt hele leuke December doelen! Je ziet wel dat december een feestmaandje is. Inderdaad nog even goed genieten van de laatste maand! 😉

  2 december 2015 at 12:29
 • Reply Sher

  Dat zijn goede doelen!
  Mijn doel is om kerst te vieren bij mijn vriend in Engeland. Hopelijk laat mijn gezondheid dat toe.

  2 december 2015 at 14:15
 • Reply maxine

  Wat een leuke doelen! Ik heb zelf maar een doel voor December “Geniet van het moment!”

  2 december 2015 at 20:15
 • Reply Daenelia

  Je hebt een goeie maand gehad! En dan is het nieuwe jaar nog niet eens begonnen 🙂
  De laatste loodjes in het jaar wegen vaak het zwaarst, dus die laatste weken werken zullen best zwaar zijn. Maar! Dan ga je genieten van je vrije tijd en kerst 🙂 En dan voelt het ook echt speciaal, omdat je zo hard gewerkt hebt.
  Surprise ideetjes (ik ben daar laatst ook naar gevraagd): Maak een pop van een oude sok, is heel makkelijk. Knip de sok aan de open kaan in, zodat je daar twee beentjes van kan maken, maak er twee armpjes aan, stop het kado in de pop, vul de sok met watten of zo, en naai de beentjes dicht! Trek een touwtje om het ‘hoofdje’, dan krijg je een soort nekje. Teken er een gezichtje op.
  Of maak een robot van een lege doos hagelslag, met benen van wc papier rolletjes, en ‘muizentrapjes’ als armpjes. Beplak met aluminiumfolie. Plak er smarties op als knopjes!
  … Ik maak nooit meer surprises, en heb er wel veel ideetjes voor. 🙁

  2 december 2015 at 21:09
 • Reply Estrella

  Leuk artikel. Ik zie bij veel bloggers doelen voor de nieuwe maand. Zelf stil ik nooit doelen, dat werkt voor mij juist heel erg averechts.

  3 december 2015 at 00:09
 • Reply Tiffany

  Ik vind het ook altijd prettig om met de jaarwisseling en feestdagen bij mijn familie te zijn. In de kerstvakantie blog ik juist altijd extra veel want het is koud buiten en vaak doe ik het rustig aan. Succes met je doelen de komende tijd!

  3 december 2015 at 18:01
 • Reply Elles [3lles]

  Wat een leuk lijstje! Ik vind het altijd erg leuk om te lezen dat je je doelen geslaagd zijn. Ga zo door, je bent goed op dreef!
  Xoxo

  3 december 2015 at 19:40
 • Reply Lisa

  Ik heb niet echt doelen. Morgen hoor ik meer over mijn behandeling van mijn chronische vermoeidheid. Hoop ook eindelijk te horen wanneer ik met deze behandeling kan beginnen. Verder ga ik genieten van de maand december. Ik word 26 en ben 10 jaar samen met mijn vriend. Dan hebben we de feestdagen nog ;). Dus als ik dan een doel op moet noemen dan is het meer genieten!

  3 december 2015 at 22:18
 • Reply Sandra

  Yay, je ben goed bezig geweest zeg! Ik ben erg benieuwd naar je recensie van dat boek, zoals ik al eerder zei hihi. Hij lijkt mij namelijk echt de moeite waard om te lezen!
  Succes met je nieuwe doelen. 🙂

  4 december 2015 at 00:00
 • Reply Noortje Wijckmans

  Mooie doelen! Ook fijn dat je vorige doelen ook goed zijn gelukt! Altijd fijn om daarop terug te kijken denk ik.

  21 december 2015 at 17:53
 • Leave a Reply