Lifestyle

Waarom ik naar de herfst verlang

autumn

Het is officieel herfst! De mooie gekleurde bladeren komen weer aan de bomen te hangen en de dikke dekens kunnen we snel weer uit de kast halen. Ik heb er eerlijk gezegd geen problemen mee. Ik ben namelijk wel toe aan wat kouder weer! Daarnaast vind ik de herfst om meerdere redenen erg fijn, en dat ga ik je vandaag vertellen.

1. Het cozy gevoel
De herfst geeft mij altijd een heerlijk cozy gevoel. Het liefst duik ik dan onder een deken met een warme mok chocolademelk. Heerlijk! Ik hou van warm weer, maar het knusse gevoel van de herfst maakt mij intens gelukkig! Ik weet zeker dat ik er deze herfst veel van ga genieten.

herfst

2. Andere kleding!
In de herfst is het weer tijd voor herfstkleding. Weg crop tops, rokjes en slippers. Hoi vesten, blouses en laarsjes! In mijn kledingkast heb ik meer kleding hangen voor in de herfst en winter dan voor in de lente en zomer. Op de een of andere manier shop ik voor de twee seizoenen meer. Ik denk voornamelijk omdat ik erg van truien houd, en deze ook veel heb. Ik heb zin om weer compleet nieuwe outfits aan te trekken, en weg te kruipen in een grote trui!

3. Natuurlijk: het eten
Een nieuwe seizoen betekend ook: ander eten! Je pakt toch minder snel een koude maaltijd in de herfst dan in de zomer. Wat ik graag eet in de herfst zijn typische Nederlandse gerechten met aardappels. Het hoort naar mijn mening echt bij de herfst en winter. En chocolademelk is ook niet weg te denken. Stiekem drink ik dat heel het jaar door, maar als het buiten kouder is smaakt het nét wat beter.

chocolademelk

4. De mooie natuur
De natuur bloeit op in de herfst. De bomen worden weer adembenemend mooi. Ik vind het zo fijn om soms even stil te staan bij de natuur, vooral als de blaadjes mooie kleuren hebben. Dan stap ik het liefst op mijn fiets en fiets ik een stukje door het bos!

5. De mooie feestdagen komen er weer aan
Als het herfst is weet je dat de feestdagen er snel weer aankomen. Denk aan sinterklaas en kerst. Ik vind het heerlijk om deze dagen met mijn familie te vieren! Ik ben vooral een liefhebber van kerst. Als ik aan een kerstboom denk krijg ik een prettig gevoel, en dan heb ik het niet eens over de kerstmaaltijden. Ik heb er zin in! Maar nog eventjes wachten helaas.

Dat waren eigenlijk mijn redenen om van de herfst te houden. Natuurlijk ga ik uiteindelijk de zomer ook wel missen, maar ik ben helemaal klaar voor de herfst! Door dit artikel heb ik nu wel enorme trek naar chocolademelk (oh en chocoladepepernoten)!

Wat vind jij van de herfst?

Related:

1 Comment

  • Reply Vivian

    Jaaa, om al deze redenen vind ik de herfst ook zo fijn! Het eten ook, stoofpeertjes, hutspot, aardappelpuree… jammie <3

    3 oktober 2016 at 19:35
  • Leave a Reply