Lifestyle

Waarom ik de ‘druk’ op Instagram lager leg

kaboompics.com_Morning coffee with your iPhone 6

Instagram. Een platform dat razend populair is. Ook ik check dagelijks tien, twintig of misschien wel dertig keer mijn Instagram. Tikje verslaafd kun je me wel noemen. Op mijn eigen Instagrampagina ben ik een tijdje niet actief geweest. Dat kwam door mijn perfectionisme, maar die zeg ik vaarwel.

Dagelijks zie ik de meest perfecte foto’s voorbij komen. De mooiste selfies, foto’s van mooie uitzichten, lekker eten etc. Ik geef eerlijk toe dat ik daar wel jaloers op ben geweest. Ik wilde ook zulke foto’s kunnen plaatsen, maar dat zat er eenmaal niet in. Mijn leven is namelijk niet zo fotogeniek. De locaties waar ik bijna dagelijks ben is school, werk en thuis. En daar zijn niet veel fotogenieke items of beelden te zien. Daarom heb ik een belangrijke beslissing gemaakt.

Naast mijn blog wil ik mijn Instagrampagina ook realistischer maken. Ik ga foto’s plaatsen die misschien minder mooi zijn, maar wel leuk zijn om te delen. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om mijn foto’s te delen. Stoppen met Instagram is daarom ook écht geen optie. En waarom zou ik? Er is geen richtlijn voor Instagram, en dat is ook zo mooi.

instagram-app-login-splash-screen-logo-on-iphone-picjumbo-com

Voel jij soms ook de ‘Instagram-druk’? Ga voor jezelf na voor wie je het doet. Wil je je leven op zijn mooist laten zien aan je volgers? Of doe je het echt voor jezelf? Met dit artikel wil ik duidelijk maken dat je je pagina niet af hoeft te spiegelen aan anderen. Iedereen is uniek, en zo ook je foto’s. Zodra je de lat wat lager legt kan dat veel positieve effecten hebben. Dat heb ik nu al ervaren.

Maar dat hoeft natuurlijk niet. Als je graag wat meer tijd steekt in je foto’s en soms een locatie bezoekt voor Instagram, do you. Als je er maar plezier uit haalt, dat is het belangrijkste.

Op Instagram kun je me volgen onder de naam @lizzyaarts. En nu ben ik benieuwd: hoe hoog leg jij de lat op Instagram?

Related:

10 Comments

 • Reply Amy

  Mooi verwoord Lizzy! Ik vind het soms ook wel lastig hoor; zit ook iedere dag tot laat op kantoor.. maar een perfect gestylede Instagram pagina past niet bij me, dus ik doe het lekker op mijn eigen manier.. ook prima toch?

  6 februari 2017 at 11:34
  • Reply Lizzy

   Dankjewel! Precies, als het niet bij je past: waarom zou je het dan anders doen?

   7 februari 2017 at 16:02
 • Reply manon

  Ik voel wel echt een instagram druk, wil het daar heel erg perfect doen

  6 februari 2017 at 16:16
  • Reply Lizzy

   Ah dat kan soms wel vervelend zijn! Maar je mag zeker trots zijn op je Instagrampagina! 🙂

   7 februari 2017 at 16:03
 • Reply Chelsey

  Zo fijn om weer een artikel van jou voorbij zien te komen, hihi. Ik voel die druk ook enorm! Soms heb ik het gevoel alsof mijn Instagram niet wordt gewaardeerd, omdat het allemaal niet perfect is. Zelf vind ik het wel leuk om een soort feed te creëren, alleen wijk ik daar continue van af haha. Eigenlijk is het best zonde dat we daar zo op focussen. Het is immers veel leuker om foto’s te delen die jijzelf echt leuk vind, zonder er stil bij te staan of het wel in je feed past.

  6 februari 2017 at 18:18
  • Reply Lizzy

   Super leuk om te horen Chelsey! 🙂 Jammer dat jij de druk ook enorm voelt. Het hoeft allemaal ook niet perfect te zijn. Ik snap goed dat je een soort feed wilt creëren, maar het is ook logisch dat dat niet altijd kan lukken. Ik wil wel zeggen dat ik je Instagrampagina super leuk vind om te volgen!

   7 februari 2017 at 16:05
 • Reply Daphne

  Heel herkenbaar. Ik voel zeker Instagramdruk en hoewel veel mensen me misschien wel voor gek verklaren, maar ik ben belachelijk onzeker en ontevreden over mijn foto’s. Echt al-tijd. Of dan zie ik weer iemand die ik volg die echt SUPERmooie plaatjes maak en dan denk ik ‘how on earth heb je dit zo snel onder de knie gekregen?’ En deze mensen hebben dan duizenden volgers, en ik voel me t.o.v. hen vaak niet opvallend genoeg, niet bijzonder genoeg. Gek eigenlijk hoe zo’n simpel social media platform zo’n invloed kan hebben!

  6 februari 2017 at 21:27
  • Reply Lizzy

   Wat jammer dat je zo onzeker en ontevreden bent over je foto’s! Ik heb juist bewondering voor jou prachtige foto’s! Je hoeft daar echt niet onzeker over te zijn!

   7 februari 2017 at 16:07
 • Reply Lysanne

  Ik snap je helemaal. Ik leg de lat voor mezelf ook veel te hoog wanneer het aankomt op Instagram. Om die reden plaats ik vrijwel nooit iets en heb ik ook veel oude foto’s verwijderd. Super jammer eigenlijk. Misschien moet ik mijn perfectionisme ook eens loslaten.

  7 februari 2017 at 16:47
 • Reply Daenelia

  Als ik te veel ‘perfecte’ foto’s voorbij ziet komen, kijk ik altijd even kritisch naar wie ik dan precies volg. En dan gaat er vaak subiet iemand van mijn volg lijst. Niet dat ik hang aan ‘realistische foto’s’, maar ik moet wel iets gemeen hebben met wie ik volg. Ik weet ook niet of wat ik ‘perfecte foto’ noem is wat jij bedoelt. Maat laten we zeggen het zoveelste plaatje met cactussen, vetplanten en bloemen tegen een witte achtergrond, of alweer een kop cappuccino…, dat kan er voor mij nét een te veel zijn. Ook volg ik heel, héél weinig mensen die (veel) selfies plaatsen.
  Leg ik de lat hoog op IG? Nee. Of ja. Want ook ik kies natuurlijk uit wat ik deel. Maar meer omdat ik wil delen, niet omdat ik een ‘perfect leven’ wil laten zien. Want dat heb ik wel, hoor. Mijn leven is perfect, voor mij. Ik denk alleen dan weer niet dat de dingen die ik geweldig vind ook maar met iedereen gedeeld moeten worden.
  Op IG wil ik iemand min of meer leren kennen. En zo presenteer ik me ook. Daardoor kom ik snel mensen tegen die mijn interesses delen, en die wil ik dus ook een beetje leren kennen. Of mijn foto’s leuk genoeg zijn, is dan niet meer belangrijk. Of tenminste: niet of ze fototechnisch perfect zijn.
  Je hebt een leuke feed, Lizzy. 🙂

  25 maart 2017 at 17:14
 • Leave a Reply