Lifestyle Persoonlijk

De beste versie van jezelf zijn

Jezelf-zijn2

De beste versie van jezelf zijn. Ben je dat altijd? Ik denk dat het enorm te maken heeft bij welke personen je bent en of je je op je gemak voelt. Ik merk dat ik soms een hele andere Lizzy ben bij mensen die ik niet mag en dat ik straal bij mensen waar ik van hou. Is het een kunst om overal jezelf te zijn?

De eerste dag van mijn nieuwe opleiding. Als een schuw meisje keek ik de kat uit de boom in de klas. Ik observeerde de mensen en keek stiekem al een beetje naar mensen die in mijn straatje paste. Maar is dit de Lizzy die ik écht ben? Nee. Ik ben niet schuw, onzeker en stilletjes. Tenminste niet altijd. Heel veel mensen weten niet dat ik ontzettend gek kan zijn. Dat ik grappen kan maken waar ik soms zelf alleen om moet lachen.

Maar een paar mensen weten dat ik een ontzettende prater ben. Ik kan uren verhalen vertellen of met iemand een conversatie hebben. Ik vind het heerlijk om soms mijn verhaal te kunnen doen en soms doe ik dat net wat te enthousiast. Eigenlijk alleen mijn familie en een paar vriendinnen weten dat ik zo ben.

Jezelf

Weetje wat het ook is. Soms heb ik niet de zin of de energie om het beste van mezelf te laten zien. En dat is alleen als ik geen klik met iemand voel of diegene de aandacht niet waard vind. Bijvoorbeeld als ik een keer pijn ben gedaan door diegene. Dan heb ik veel liever dat ik de stille Lizzy ben die met andere dingen bezig is. Daarom ben ik in sommige mensen hun ogen niet gezellig. Dan ben ik waarschijnlijk volgens hun in een totaal andere wereld. Maar ik zal me altijd gedragen op een manier die ik fijn vind.

Natuurlijk is het het fijnste om de beste versie van jezelf te zijn. Gelukkig ben ik heel vaak. Het is zoveel fijner om écht jezelf te kunnen zijn. En dan ook op de manier van durven dragen wat je zelf wilt en lekker hard meezingen met de muziek als je dat wilt. Dan straal ik pas en dan voel ik me op het gelukkigst. En wil ik dat bereiken, dan moet ik dus bij mensen zijn die mij levend maken.

Ook op mijn blog merk ik meer dat ik de beste versie van mezelf ben. Soms op mijn oude blog Trendlish was ik niet helemaal mezelf. Dan schreef ik artikelen die eigenlijk niet erg bij me aansloten omdat ik dacht dat er bepaalde verwachtingen van me waren. Ik voelde soms de druk om meer focus te leggen op fotografie terwijl daar helemaal niet mijn passie ligt. Dan breng ik eigenlijk ook een beeld van mezelf naar boven die niet klopt. En dat schets geen goed beeld van het persoon achter de blog.

Eigenlijk is het een kunst om bij iedereen jezelf te zijn, en soms denk ik dat ik het meer moet proberen. Ook bij mensen die ik amper ken. Op deze manier hebben mensen een andere indruk van me. Een indruk die wel klopt en dat heeft alleen maar een positieve invloed. Zo kunnen er ook weer vriendschappen ontstaan of weet je je of er juist geen klik is. In de loop der jaren ben ik daar gelukkig ook beter in geworden. Ik durf soms zelfs op de voorgrond te staan en mezelf te zijn. En dat heeft denk ik vooral te maken met dat ik ouder word. Dan realiseer je dat je jezelf moet laten zijn wie je bent. ‘Be the best version of yourself’.

Ben jij altijd de beste versie van jezelf?

Related:

13 Comments

 • Reply Dina

  Wat een mooi stukje! Als ik er zo over nadenk, dan is het vooral bij bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken dat ik het gevoel heb dat ik niet helemaal mezelf ben. Je probeert dan eigenlijk alleen maar goede dingen over jezelf te vertellen, terwijl er ook wel dingen zijn die misschien helemaal niet bij het bedrijf passen of misschien helemaal niet in het profiel passen van de mensen die ze zoeken. Goed om hier over na te denken en er eens bij stil te staan!

  8 juli 2015 at 13:46
  • Reply Lizzy

   Dankjewel! Ja, bij sollicitatiegesprekken wil je inderdaad alleen je goede kant laten zien. Dat is logisch, want je wilt dan natuurlijk aangenomen worden. Het is inderdaad slim om er eens bij stil te staan want dan word je bewust van je eigen houding! 🙂

   8 juli 2015 at 14:47
 • Reply Manon

  Ik herken mijzelf wel heel erg in jou. Vele zien mij als een stil meisje. Terwijl mijn vriendinnen , famillie en goede kennissen mij helemaal niet als een stil meisje zien en weten dat ik ook gek kan doen.

  8 juli 2015 at 16:38
 • Reply Nesrin

  Ik ben de laatste jaren vooral mezelf, sinds ik moeder ben is dit sterker geworden. Verder pas ik mij snel aan maar blijf mezelf. Stil ben ik nooit geweest en praat altijd graag 😉

  Mooi artikel en zeker mooi verwoord.

  8 juli 2015 at 17:05
  • Reply Lizzy

   Fijn dat je jezelf bent! Ook als je je aan moet passen. Dankjewel voor je lieve complimenten! 🙂

   9 juli 2015 at 10:36
 • Reply Jonne

  Wat een mooi stukje. Ik ben over het algemeen vrij mezelf. Alleen als ik een grote groep nieuwe mensen moet leren kennen niet altijd helemaal, maar voor al omdat ik dan nerveus wordt.
  Liefs. Jonne

  8 juli 2015 at 20:28
 • Reply Mei Qi

  Heel mooi geschreven Lizzy! Het is ook soms moeilijk om je zelf te zijn. Vooral tegen de mensen die je niet mag. Als je je zelf bent lachen die mensen je dan uit? Misschien doen we daarom ons anders voor dan we in het werkelijkheid zijn.

  8 juli 2015 at 21:26
 • Reply Chris Schoonens

  Mooi geschreven Lizzy! Fijn dat je op dit blog wel echt jezelf kan zijn, ik merk ook echt een verschil met Trendlish, je hebt volgens mij meer plezier in het schrijven. Het is ook goed van je dat je probeert jezelf te zijn, ook bij mensen die je (nog) niet goed kent. Achteraf gezien ben ik ook een tijd niet mezelf geweest, zo ongeveer in de eerste 4 klassen van de middelbare school. De laatste jaren heb ik geleerd dat ik wél mezelf kan zijn, ook bij vreemden (alhoewel dit, zoals je zegt, soms heel moeilijk kan zijn). Als ik dan geen klik met iemand heb, dan weet ik dat het verder niets zal worden, omdat ze me niet waarderen zoals ik ben. Nogmaals, heel goed geschreven!

  8 juli 2015 at 21:41
  • Reply Lizzy

   Dankjewel! Fijn dat je verschil merkt met Trendlish! Fijn om te horen dat je de laatste jaren wel echt jezelf bent! Dan is het leven zoveel leuker! 🙂

   9 juli 2015 at 10:35
 • Reply Sandra

  Ik herken mezelf hier wel een beetje in. Ik probeer ook altijd mezelf te zijn en me te uiten Hoe ik dat zelf wil op dat moment. Goed stukje Lizzy!

  9 juli 2015 at 09:54
  • Reply Lizzy

   Dankjewel Sandra! 🙂

   9 juli 2015 at 10:34
 • Reply Annabel

  Heel herkenbaar. Ik ben rond mensen die ik nauwelijks ken heel rustig en best verlegen. Maar als je me eenmaal leert kennen ben ik juist heel druk. Ik zou alleen af en toe wel willen dat ik gewoon mezelf zou zijn rondom nieuwe mensen.
  X Annabel

  9 juli 2015 at 21:12
 • Leave a Reply